virtuaalihevonen - a sim-game horse

Nadels Lycrima
Kuvat © VRL-00008 (kiitos!)

Virallinen nimi Nadels Lycrima Rekisteri nro VH14-104-0012
Syntynyt, ikä 15.05.2012, 9v. Ikääntyminen Oma (4v: 15.01.2013)
Rotu, spk Shire, tamma Väri, säkäkorkeus Tummanruunikko, 181cm.
Koulutustaso Ko Helppo B, re 50cm Painoitus Kouluratsastus
Omistaja Sylvester (VRL-00483) Kasvattaja Nadels farm (EVM)


           


Lycrimasta Miinaksi, luonteensa mukainen nimi kun tammalla piti olla. Ostoilmoituksessa tammaa oltiin lupailtu osaavaksi ja hyväksi ratsun aluksi, jolta löytyisi hyvät käytöstavat. Ostokäynnillä tamma vaikutti selväpäiseltä ja rehellisen oloiselta, mutta se kaikki kerkesi muuttua moneen otteeseen päästyään Englannista uuteen kotimaahansa Suomeen. Tamma oli 2vuotias saapuessaan meille ja alku sujui hyvin, tamma otti uuden laumansa, pihaton shiret, hyvin vastaan molemminpuolin. Tamma totutteli arkeen hiljakseen ja koulutusta aloiteltiin viikkoa myöhemmin kotiutumisen jälkeen. Tamma osoittautui sanen kipakaksi tapaukseksi, joka saattoi keksiä mitä tahansa ja milloin mihinkin. Kentällä tamma saattoi säikkyä kentällä olleita maapuomeja ja hypähtää sivullensa melkein jyräten taluttajansa. Onelmia tuntui riittävän ja tamman käytöstavat olivat kaiketi jääneet kasvattajansa tykö. Pian tamma täytti kolme ja varsinainen ratsukoulutus saatiin vauhtiin ja tamma koetteli meitä valmentajia oikein urakalla haastavan luonteensa kanssa. Edistystä näimme puoli vuotta myöhemmin kun tamma antoi painon tulla selkäänsä, josta loppui tuntui menevän lentäen.

Ratsuna Miina on kehittynyt huimasti eikä tamma ole suinkaan enää yhtä säikky ja säpsy kuin saapuessaan. Vaativuus on silti säilynyt, eikä tammaa anneta liikutettavaksi omistajan ja tallityöntekijän lisäksi muille. Ratsuna tamma on kumminkin kuuliainen ja yhteistyöhaluinen, joka kuuntelee ratsastajansa pienimpiäkin apuja ja suorittaa tehtävät parhaimpansa mukaan. Kiukuttelulta ei voi koskaan välttyä neitojen kanssa ja kyllä tammalla on prinsessa päivänsä, jolloin mörköjä tuntuu löytyvän jokaisesta kulmasta ja maneesissa kytätään ovia, josko sieltä hyppääkin mörkö tämän pinene hevosemme kimppuun. Muiden hevosten läheisyys ei aina vaikuta tammaan positiivisesti ja neiti onkin hanakka potkija, jos joku uskaltautuu liian lähelle tamman takapuolta ja tammalle voisikin liimata punaisen rusetin häntäjouhiin pysyväksi. Napakka tamma omaa kumminkin suuren kokonsa lisäksi sangen miellyttävät askelet, jotka ovat lyhyet, mutta ratsastajalleen sangen mukavat istuttavat. Ratsastuksessa reippaamman ravin saaminen tahtoo tuottaa vähänväliä harmaita hiuksia, mutta tarvittaessa raipalla avustettava tamma kumminkin muistaa pikku hiljaa miten niitäkin taidettiin. Laukkaan sen sijaan ei montaa kannustusta koskaan tarvita vaan se nousee lähes milloin vain. Laukka näyttää mukavalta, mutta onkin raviin vähden sangen töyssyistä menoa, mutta volteilla ja pienellä työskentelystä siitä saa pyöreämpää ja paremmin pyörivää eikä tamma niinkään hihku vain kovaa vauhtia vaan oikeasti työskenteleekin laukassa.

Tallissa tammalla ei ole omaa paikkaansa pihaton majoittaessa nämä jättiläiset, mutta tallin käytävät ovat tulleet tammalle kumminkin tutuksi. Säälle välillä hyvinkin herkkä tamma ei siedä sadesäässä oloa ja onkin usein pihaton katoksessa nököttämässä, eikä harjaus ulkona yleensä tule kuuloonkaan ellei kesän helteet meitä lemmi. Tallissa tamma on kumminkin hyvä käytöksinen, vaikkakin varovainen ja tarkkaavainen ja herkästi potkiva jos joku tamman yllättää takaata päin. Muuten tamman kanssa hoito sujuu oikein hyvin ja tamma on jopa oppinut nostamaan kavionsa puhdistusta varten ja jaksaa kannatella kaviotaan koko puhdistuksen ajan toisin kuin tullessaan jolloin homma kävi selkään ikävästi. kenittäjä setämme saa kyllä ikävä kyllä vielä tämän ikävän osan osakseen sillä pitkään tamma ei jaksa kolmella jalalla notkua vaan yrittää vetää jalkaansa keskenkaiken alas.

           


i. Shigwalls Luther
Shiren hevonen
musta, 185cm.
EVM
ii. Loctober
shire, 182cm. EVM
iii. Greenfields Hydres
shire, 179cm. EVM
iie. Non Nelder
shire, 187cm. EVM
ie. Mandel Lychee
shire, 177cm. EVM
iei. Brothos
shire, 179cm. EVM
iee. Mindi
shire, 180cm. EVM
e. Glows Lacrise
Shiren hevonen
tummanruunikko, 179cm.
EVM
ei. Xavander
shire, 188cm. EVM
eii. Stora Holger
shire, 191cm. EVM
eie. Hendalil
shire, 182cm. EVM
ee. Lycritism
shire, 178cm. EVM
eei. H.G. Lobtic
shire, 181cm. EVM
eee. Loons Acatic
shire, 176cm. EVM


           


02.06.2013 PKK Seppele - Muu kuva: Yhdistelmätekniikat (käsi+tietokone) - KP * (p.t. ?)

* tuomarin kommentti: "Pehmeästi toteutettu kivan kesäinen kuva. Hevosessa on nähtävillä hienosti liike ja väritys on upea ja teknisesti hevoseen on luotu hienoja pikkujuttuja, joita ei jokainen jaksa väkerrellä. Pää on ilmeikäs ja varjostukset ovat elävät ja kuva on kolmiulotteinen, mutta jollain tapaa hyvinkin keskeneräisen oloinen. Jouhiin olisi voinut kiinnittää enemmän huomiota; kun hevonen on muuten upea ja eläväinen näky eikä taustakaan ole jäänyt missään nimessä huomiotta, olisi harjan ja hännän liikettä voinut elävöittää ja terästää. Kuvassa on upea tausta, sillä vaikka aita on toteutettu hieman rennommin, puukuviointi on kuitenkin saanut huomiota ja onkin silmäähivelevän kaunis. Kuvassa on kivan rento ja vapaa tunnelma."

KRJ sijoitukset: 11 kpl
08.02.2014 KRJ Kelokorven sh:t - Helppo C - 4/50
11.02.2014 KRJ Koston sh:t - Helppo B - 2/50
21.02.2014 KRJ Haavelaakso - Helppo B - 4/30
26.02.2014 KRJ Haavelaakso - Helppo B - 4/30
21.02.2013 KRJ B Ponies - Helppo C - 3/40
23.02.2013 KRJ B Ponies - Helppo C - 3/40
03.03.2013 KRJ B Ponies - Helppo C - 3/40
27.04.2014 KRJ Rimeyard - Helppo B - 1/100
04.05.2014 KRJ Odelie's Loves - Helppo B - 2/50
10.05.2014 KRJ Odelie's Loves - Helppo B - 5/50
11.05.2014 KRJ Virtuaalitalli Vaapukka - Helppo C - 5/40
ERJ sijoitukset: 1 kpl
30.04.2014 ERJ Cup Solo - 40cm - 11/142

 

Ulkoasu © Rio, tausta © All Free Backgrounds, koristeet © Ritva's gallery. Kuvien tekijänoikeudet näet kun viet hiiren kuvan päälle.
Kaiken muun, ellei toisin mainita © Sylvester. Kaiken kopioiminen ilman lupaa on kielletty!