virtuaalihevonen - a sim-game horse

ChizlessMenehtynyt ratsastusonnettuudessa.
Kuvat © Carolina (kiitos!)

Virallinen nimi Chizless "Nappi" Rekisteri nro VH-00-000-0000
Syntynyt, ikä 18.09.2011, 7v. Ikääntyminen Oma (3v: 18.02.2012)
Rotu, spk Perchenhevonen, ori Väri, säkäkorkeus Kimo, 161cm.
Koulutustaso Ko Helppo B, re 50cm. Painoitus Yleis
Omistaja Sylvester (VRL-00483) Kasvattaja Norchel farm (EVM)


           


Raskaiden hevosten kannat kasvaa huristen, mutta ensimmäinen perchenhevonen muutti meille heinäkuun lopulla vuonna 2012. Tämä sangen hurmaava tapaus ihastutti komeudellaan minut täysin, mutta myöhemmin tutustuttuamme myös hyvällä luonteellaan. Napiksi kutsuttu ori on luonteeltaan hyvin huomioin kipeä, eikä ollenkaan hurjan oriin oloinen mitä voisi kuvitella hyvästä massastaan, ei ei suinkaan. Napiksi ristitty Chizless viehättää kaikki suloisen suurilla nappisilmillään mistä lempinimi jountaakin juurensa. Toinen lempinimi on oriin huomion keräys päivinä, jolloin herra vaikuttaa hyvin häsläävältä eikä itsekään tiedä mitenpäin olisi että saisi mahdollisimman paljon huomiota kaikilta.

Hisleri poikamme onkin melkoinen menijä, ratsastaessa, mutta omassa pihatossaan herra on aina ensimäisenä ruoan perään, aivan sama mistä sitä saa, kunhan saa. Kesäisin laitumella oria ei juurikaan yllätä kirmaamasta vaan massan kerryttäminen tuntuu paljon mieluisemmalta. Piehtarointi, sitä se kyllä harrastaa ja voimme vain tallissa kiitellä kuinka herra on taas valinnut laitumen viileimmän kohdan piehtarointiin. Onneksi Hisleri ei ole juurikaan pesusta, vaan malttaa olla paikallaan, vaikka millä laitteella sitä pesisikin, välillä tuntuu että oriin voisi viskata pesukoneeseen, jotta valkea karva näkyisi taas. Hoitaessa muuten Nappi haluaisi kerätä kaiken huomion minkä irti vain saa. Sitä kiinnostaa kaikki harjat millä häntä aiot seuraavaksi harjata ja jokaista niistä se tahtoisi maistaa ja jos tilanne antaa niin kyllä se ne viskookin pitkin käytävää. Varustettaessa Nappi on kylmänrauhallinen ja nököttää paikallaan. Suitsittaessa ei onneksemme niskoittele.

Ratsastuksen alkeita olemme Napille opettaneet pikku hiljaa ja edistystä on tullut, ei hirveästi mutta hiljaa hyvä tulee, eikö? Nappi on hidas oppimaan, kuten moni mies, mutta oriin kouluttamiseen ollaan käytetty aikaa, sillä oria ei oltu koulutettu selästä käsin ollenkaan, mutta valjakkoa oriilla oli kisattu muutamia startteja ja käytetty pienimuotoisesti työkäytössä. Uusi koti ja uudet tavat, vaikka ori ei sitä aina tahdo ymmärtää. Satuloinnin jälkeen pääsee selkään, mihin pääseekin kohtalaisen helposti eikä Nappi paikaltaan liikahda ennen kuin luvan saa ja useamman kehotuksen, että nyt olisi aika taas liikkua. Käynnissä ori menee kivasti, se köpöttelee laiskahkosti eteenpäin ja mielellään pitkin ohjin tietenkin, mutta on hieman nyreissään kun alkukäyntien jälkeen ohjaksia kerätään. Ravi on melkoisen pomppuista ja näin raskaalle hevoselle tyypillistä ns jölköttelyä. Pitkän alkuverryttelyn jälkeen oriin alkaa saada parempaa tuntumaa, muttei oriista kuoriudu täydellistä kouluratsua vielä pitkään aikaan, mutta me odotamme ja teemme kaikki mahdollisen että pääsemme etenemään uralla. Maastoilu on aina mieleen ja ilman satulaa Napin kanssa meno on kuin keinutuolissa kiikkuisi, ainakin käynnissä. Ravi on melkoista pomppua ja laukka ei paljoa pelasta vaikka onkin hieman pehmeämpi raviin verrattuna.

           


i. Colobriels Dizzle
Perchenhevonen
musta, 163cm. EVM
ii. Crimen's Hoog
perchenh., 164cm. EVM
iii. Captain Hoog
perchenh., 166cm. EVM
iie. Lil Whitney
perchenh., 162cm. EVM
ie. Sheep-Marlie
perchenh., 160cm. EVM
iei. Tom-Tom-Dom
perchenh., 162cm. EVM
iee. Sheeplie
perchenh., 159cm. EVM
e. Cherrychess Louw
Perchenhevonen
kimo, 159cm. EVM
ei. Cherrylops
perchenh., 162cm. EVM
eii. Tunder Pouw
perchenh., 161cm. EVM
eie. Cherry Cherry
perchenh., 158cm. EVM
ee. Candis
perchenh., 161cm. EVM
eei. Brohoss
perchenh., 162cm. EVM
eee. Londony
perchenh., 160cm. EVM


           


02.06.2013 PKK Seppele - Rakenne: Muut kylmäverioriit - EO-sert
KRJ sijoitukset: 4 kpl
29.08.2012 KRJ Mel Seren - Helppo B - 2/35 ruusuke
01.09.2012 KRJ Chiara - Helppo B - 2/40
03.09.2012 KRJ Lai'e Welsh - Helppo C - 1/40
05.09.2012 KRJ Chiara - Helppo B - 2/40
ERJ sijoitukset: 00 kpl
00.00.0000 ERJ Kilpailupaikkana Hiisi - 00cm - 1/100
00.00.0000 ERJ Kilpailupaikkana Hiisi - 00cm - 1/100
00.00.0000 ERJ Kilpailupaikkana Hiisi - 00cm - 1/100
00.00.0000 ERJ Kilpailupaikkana Hiisi - 00cm - 1/100


           


00.00.0000 Estealmennus (kiitos Kirjoittaja)
nsjncjkabjfjzncjzs hvbsj nfjvzsjvbsfjz jn zsjfjkzsfjv nzsjnvjzsvjnzj vn dnfjohsdojfhsofjs sjjfk fsdjfjsfjsjfkjsdkjf kjskjksjfks kjsfkjskfjskfjksjfk sjfksdnsdjvjksbjh sjknfsjknfjksn fjsnjfknsjk fnsjknfjsdjk fnsjkfnjs kdbfjk sbjvkn sjkfbjsdbfjksnfjk njkfjsfhjksdnfjns jkfnjsdnfjks nfjksnjkb jjvnjkvjs bfja nsjncjkabjfjzncjzs hvbsj nfjvzsjvb sfjz jnzsjfjkzsfjv nzsjnvjzsvjnzj vn dnfjohsdoj fhsofjs sjjfk fsdjfjsfjsjfkjsdkjf kjskjksjfkskj sfkjskfjskfjksjfksj fksdnsdjvjksbjh sjknfsjknfjksnfjsn jfknsjkfnsj knfjsdjk fnsjkfnjs kdbfjk sbjvkn sjkfbjsdbfjksnfjk njkfjsfhjksd nfjnsjkfnjsdnfjk snfjksn jkb jjvnjkvjsbfja nsjncjka bjfjzncjzs hvbsj nfjvzsjvbsfjz jnzsjfjkzsfjv nzsjnvjzsvjnzj vn dnfjohsdojfhsofjs.

 

Ulkoasu © Rio, taustakuva ja koristeet © Ritva's gallery. Kuvien tekijänoikeudet nšet kun viet hiiren kuvan päälle.
Kaiken muun, ellei toisin mainita © Sylvester. Kaiken kopioiminen ilman lupaa on kielletty!